Online Nastava

Online Nastava

Online nastava, ili nastava na daljinu podrazumeva obaveznu interakciju između predavača i đaka, ali i između đaka i sadržaja kojima mogu pristupiti za vreme i nakon časa.

photo credit: Shotkitimages
Tako, koristeći ZOOM aplikaciju, nastavnik može, ne samo da se, uz pomoć kamere i mikrofona, poveže sa svojim đacima, već i da u realnom vremenu omogući pregled svih sadržaja koje koristi za vreme časa – od interaktivne table (Onenote), kojoj đaci imaju pristup i nakon časa, pa do kvizova i provere znanja. (uputstvo za korišćenje Zoom-a)

Na sajtu ćete naći audio i video zapise, lekcije, vežbanja i kvizove, ali i pripremne testove za takmičenja i prijemne ispite, razne materijale za štampu i online učenje i sve to je podeljeno po uzrasnim grupama, znanju i interesovanjima.

Uzrasti | PregledBig Kiddos
Tweenies
Kids ➀
Kids ➁
Kids ➂
Grammar

Kako izgleda jedna online lekcija?

Internet i alati za edukatore i učenike, bitno menjaju, kako strukturu časa, tako i modalitete učenja, jer jednosmeran proces - pročitaj lekciju - pretvara u interaktivan - pročitaj, istraži, proveri šta si razumeo kroz vežbanja i nove reči. Razne ekstenzije za browser (aplikacije koje rade u okviru chrome, firefox i edge browser-a), olakšavaju rad - “google dictionary” - je rečnik koji omogućava da na stranici koju čitate, klikom na reč, proverite njeno značenje, dok  “intelligent speaker” ekstenzija omogućava i slušanje sadržaja. (Obeležite tekst koji želite da čujete, desnim klikom idete na add to feed, a onda gornjem delu prozora klikom na ikonu ekstenzije izaberete play.)


Lekcije su praćene vežbanjima i raznim dodatnim materijalima.
PrimeriPreuzmi Lekciju
Cloze Test
Vokabular
Gramatika: Pasiv/Kviz

image: free photo
Za najmlađe, tu su raznovrsne aktivnosti i igrice za učenje jezika i slova, kao i materijali za upošljavanje ruku.  
FACEBOOK TWITTER TUMBLR PINTEREST