Zoom: Uputstva

Zoom: Uputstva

Konferencijski Pozivi

Photo by John Schnobrich on Unsplash

Za online nastavu ćemo koristiti program ZOOM. Kompatibilan je i sa androidom i sa windows-om, tako da nastava može da se prati i na kompjuterima i na telefonu, i jedan je od boljih programa za konferencijske pozive, pošto omogućava interakciju među svim učesnicima.

Potrebno je da zoom-u date dozvolu da koristi mikrofon i kameru, jer se u suprotnom neće uključiti.

Dok sam testirala program sa decom, neki su imali problem sa mikrofonom na telefonu – pomogao je restart. Kadgod uređaj krene da baguje (ne možete da se priključite i sl.), najbolje je odmah uraditi restart.

Može se desiti da vam je kamera na telefonu bolja od one na kompjuteru, pa ukoliko zbog nje imate smetnje (seckanje i prekid prenosa), telefon će, u tom slučaju biti bolja opcija, uprkos malom ekranu.

Kada vam pošaljem pozivnicu za čas, dobićete link i kada prvi put pokušate da se priključite, videćete poziv da preuzmete aplikaciju, za android ili PC (zavisi sa kog uređaja pristupate). Nakon brze instalacije programa, pitaće vas da se priključite razgovoru, a kada vam se otvori prozor, omogućite audio i video prenos (dole, u prozoru – levo, mikrofon/slušalice i kamera). 

Nakon što ste instalirali program, Zoom se sam pokreće prilikom klika na link/pozivnicu za čas. 

FACEBOOK TWITTER TUMBLR PINTEREST